Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Serbet de capsuni, cirese si trandafir

Serbet de capsuni cirese si trandafir

Serbetul este un preparat culinar dulce si parfumat, facut din sirop de zahar , bine legat, colorat si aromat cu diverse esente sau suc de fructe, sucuri din flori sau frunze parfumate.

 Cititi si despre bomboanele CIP.

Serbet de capsuni, cirese si trandafir - o reteta cu o istorie indelungata

Serbetul este o crema fondant tablata cu apa de trandafir in cazul serbetului de trandafir si cu suc natural de capsuni dac vorbim despre serbetul de capsuni. Este considerat un desert delicios ce se poate servi ca atare cu sampanie sau apa rece, poate fi folosit pentru glazuri de tort sau prajituri  sau in amestec cu unt pentru creme. Este de asemenea un produs dulce ce poate fi consumat si in zilele de post.

Pentru mai multe informatii accesati paginile serbet, despre serbet si tainele serbetului.

Serbetul a fost deliciul bunicilor noastre si impreuna cu dulceturile erau adevarate pietre de incercare pentru virtutile gospodinelor. Cu toate acestea analizand mai atent descoperim ca serbetul nu isi are originea in Romania. Turcii preparau acest desert cu mult inaintea noastra, considerandu-l cu adevarat special pe cel de trandafiri.

De asemenea, originea serbetului este probabil legata de bautura orientala denumita charbet, realizata din apa si suc de fructe indulcit. Astazi, termenul de serbet face referire la un amestec rece de suc de fructe, zahar si apa, si uneori poate contine lapte, albus de ou, gelatina. Serbetul este un produs mai usor decat inghetata, dar mai consistent.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile serbet de trandafiri, totul despre serbet si serbet de cirese.

Pentru serbetul de capsuni aveti nevoie de 1 pahar de suc de capsuni si un kg de zahar.

Se storc intr-un tifon capsunile parfumate si coapte si se lasa sucul pana cand acesta va deveni limpede. Ulterior se pune zaharul intr-un vas si un  pahar de suc de capsuni. Vasul se va pune initial la foc mic pana cand zaharul se topeste apoi se poate de focul mai tare. Se ia spuma ori de cate ori se ridica. Se incearca daca este legat lasand cateva picaturi sa cada intr-o cana cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva serbetul este gata. Se acopera vasul cu o carpa umeda si se lasa putin apoi serbetul trebuie amestecat pana cand va avea o culoare opaca. Sensul de amestecare trebuie sa fie uniform si sa nu se schimbe directia in care amestecati. Atunci cand serbetul incepe sa isi schimbe culoarea se adauga si o lingurita de suc de lamaie.

Serbetul este o dulceata orientala care se serveste cu multa apa. Poate avea diverse culori si arome in functie de ceea ce contine: fructe, ciocolata, cafea, zahar ars, etc.

Pentru sirop exista o tehnica in care se va fierbe zaharul. Siropul ar trebui sa fie foarte gros si se face in general dintr-un kg de zahar pentru ca in final sa nu  va fie foarte greu sa il amestecati si se adauga vanilie sau sucuri din flori si fructe. Zaharul trebuie sa se topeasca bine. Zaharul va trebui topit intr-un vas special cu peretii grosi si care a fost in prealabil foarte bine curatat. In trecut acest zahar se fierbea in vase de arama cositorita speciale pentru dulceata care nu erau utilizate pentru altceva. Zaharul si sucul se pun pe foc impreuna si se ia tot timpul spuma. Siropul va trebui sa ramana alb pe tot parcurusul fierberii.

O reteta foarte rafinata de serbet este serbetul de trandafiri si noi va propunem mai jos reteta dupa care ne ghidam atunci cand preparam serbetul de trandafiri Colin Daily.

Ca si ingrediente veti evea nevoie de 250 de grame petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1 l apa si 1 varf de lingurita de sare de lamaie sau cateva picaturi de suc de lamaie.

Petalele de trandafiri trebie trecute mai intai printr-o sita pentru a se indeparta polenul care a ramas pe ele. Se vor pune la fiert alaturi de un litru de apa si se lasa sa fiarba pana cand apa scade aproape de jumatate. Se dau la o parte si se lasa la racit apoi se strecoara sucul.

Intr-un vas se adauga doua pahare din acest lichid impreuna cu zaharul si se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste. Cat timp compozitia fierbe se iau doua lingurite din sirop si se pun intr-o cana alaturi de un varf de lingurita de sare de lamaie si se amesteca pana cand se dizolva. Se incearca daca serbetul este gata la fel ca si in cazul celui de capsuni.

 

Dupa de serbetul ajunge la temperatura suportabila se amesteca pana cand isi schimba culoarea si se adauga siropul in care a fost dizolvata sarea de lamaie.