Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Dropsuri cu fructe

Dropsuri

Delicioase si atat de tentante, bomboanele sunt cele care ne indulcesc viata aproape in fiecare zi. Desi par banale bomboanele au cunoscut diverse transformari de-a lungul timpului.

Cititi si despre Bomboane cu crema.

Despre dropsuri


Dropsurile sunt produse de caramelaj tari si sunt solicitate in special de copii deoarece au un aspect placut , sunt gustoase si au valoare alimentara ridicata. Datorita consistentei , nu se dizolva imediat ci raman mai mult sau mai putin in cavitatea bucala stimuland activitatea muschilor masticatori si a glandelor salivare. Drospurile sunt o masa omogena si sticloasa din zahar si sirop de glucoza care se modeleaza dupa adaugarea de coloranti si arome in diferite faze ale procesului tehnologic

Industria bomboanelor s-a dezvoltat rapid in secolul XIX odata cu descoperirea sfeclei de zahar si a modului de extragere a zaharului din ea. La inceput s-au remarcat dropsurile cu lamaie sau cele mentolate. Pana la mijlocul anilor 1800 in America existau peste 300 de fabrici de bomboane care se vindeau cu 1 penny, la gramaj iar dropsurile erau depozitate in cutii mari de sticla.