Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Ce este gelatina?

Gelatina este o proteina de origine animala. Majoritatea tipurilor de gelatina este extrasa din pielea de porc restul fiind obtinut din oase si piele de bovine. O categorie aparte de gelatina este obtinuta din peste. Nu sunt cunoscute surse de gelatina vegetala.

Primele retete care au avut nevoie de acest ingredient foloseau un procedeu unic: fierbeau copitele de vitei. Abia la inceputul anilor 1800 s-a reusit obtinerea gelatinei pentru a putea fi comercializata, desi, o metoda de fabricare a fost patentata inca de la mijlocul anilor 1700. In timpul secolului al XIX-lea, gelatina era vanduta maruntita sau sub forma de foi.

Gelatina granule este  inventie mai tarzie. Isi are originea in America, de la sfarsitul anilor 1800 ca urmare a solicitarilor consumatorilor. Foile de gelatina sunt uscate pana cand devin casante, apoi sunt faramitate pana la stadiul de granule, forma in care erau mai usor de masurat cu ajutorul lingurii.

Un alt avantaj al granulelor de gelatina este ca se dizolva mai repede decat bucatile mari.

Cativa ani mai tarziu industria gelatinei a luat nastere.

Primul pas in utilizarea gelatinei este hidratarea acesteia. Pentru a scadea posibilitatea formarii cocoloaselor mai tarziu. Gelatina granule de hidrateaza intr-o cantitate de 5-10 ori mai mare de lichid decat propria greutate.

Pentru a hidrata foile de gelatina, puneti-le intr0un vas cu apa apoi scurgeti-le usor.

Se poate utiliza orice lichid pentru hidratarea gelatinei, atat vreme cat acesta este rece.

 

Unele sucuri de fructe – anans, kiwi, papaya, trebuie incalzite si apoi racite inainte de a fi utilizate. Caldura inactiveaza enzimele proteice din fructe, enzime care impiedica in mod normal coagularea gelatinei.

Incepand cu data de 15 ianuarie 2019, Colin Daily organizeaza vizite pentru grupuri de copii la sediul firmei din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6!

Incepand cu data de 1 august 2018,produsele disponibile pe site le gasiti si la eMAG in structuri originale de pachete sau in varianta individuala!