Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Descoperiti tainele serbetului

Va este pofta de serbet, asa cum doar bunica stia sa faca? Va prezentam cateva trucuri pentru un serbet reusit.

Atunci cand se freaca siropul de zahar si fructele trebuie sa aveti in vedere faptul ca, aca lichidul e prea fierbinte, serbetul se zahariseste, si daca se amesteca atunci cand este complet rece trebuie frecat mai mult.

Stabiliti temperatura potrivita astfel:  se pune mana pe fundul cratitei in care fierbe siropul. Daca nu simtiti nici cald, nici rece, este timpul potrivit sa porniti operatia.

Se freaca intr-un singur sens si se lasa doar cand siropul isi schimba luciul si devine mat.

Se poate servi imediat ce a devenit consistent.

O lingura de serbet se aseaza langa un pahar cu apa rece pentru a fi servit musafirilor.

De exemplu pentru serbetul de lamaie se utilizeaza o lamaie intreaga, 1 kg zahar, doua cani de apa.

Intr-o cratita emailata se face siropul de zahar si apa. Se pune pe foc potrivit pana cand se leaga ca pentru dulceata. Se pune un bob de sirop pe o farfurie intinsa si daca ramane legat se ia vasul de foc. 

Se lasa sa se mai raceasca si apoi se amesteca pana cand siropul devine mat. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie. In final, se stoarce zema a de la lamaie cu o mana, in timp ce cu cealalta frecati in continuare compozitia si se incorporeaza in intregime sucul.

Din data de 10 iulie 2017, SCM Colin Daily vinde si catre persoane fizice la punctul de lucru din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6, Bucuresti!