Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Cum facem un serbet delicios?

Serbetul este un preparat dulce pe care il puteti face cu diverse arome sau fructe. Reteta difera in functie de tipul de serbet pe care doriti sa il obtineti la final in functie de tipul de serbet pe care doriti sa il obtineti acesta va fi servit ca si desert sau intre doua feluri de mancare. 

Sunt cel putin doua tipuri de serbet cel care seamana cu un fel de pasta similar cu untul de arahide care este servit cu multa apa si cel sub forma de inghetata. 

Primul tip este un preparat clasic facut din sirop de zahar frecat bine si legat cu sucuri de fructe sau cu alte esente si arome. Al doilea este un tip de inghetata de fructe. 

Puteti sa faceti serbet din mai multe fructe precum zmeura, ciresele, portocalele, capsunile si lamaile. Daca nu utilizati fructe puteti folosi vanilie, ciocolata sau flori de salcam.

Pentru serbetul clasic pentru a obtine un aspect deosebit va trebui sa filtrati bine sucul de fructe. Nu e nevoie neaparat sa utilizati zeama de lamaie pentru serbetul de fructe acre. Daca in final va iese un serbet tare punteti-l in pungute. Daca este mai fluid il puteti pune in borcane. Serbetul tare este mai dificil de scos din borcane. Pentru serbetul inghetata utilizati ingrediente precum fructele proaspete, ciocolata, cacao.

Serbetul clasic nu e usor de facut iar daca nu suntem atenti serbetul se poate transforma in sirop. 

Folositi un kilogram de zahar la o jumatate de litru de suc de fructe si putina apa. Stoarceti fructele pentru a obtine suc. Ulterior amestecati sucul de fructe cu zaharul la foc mic pana cand acesta se topeste. In cazul in care apare spuma pe suprafata compozitiei se inlatura rapid. Se mai tine pe foc compozitia pentru ca aceasta sa se ingroase suficient incat sa formeze bobite la contactul cu apa. Puteti sa testati asta punand putin din compozitie intr-un recipient cu apa. 

 

In lunile septembrie si octombrie 2019, Colin Daily organizeaza vizite pentru grupuri de copii la sediul firmei din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6, Bucuresti. Detalii pentru programare si conditii la telefon nr. 0213363360

Incepand cu data de 1 august 2018,produsele disponibile pe site le gasiti si la eMAG in structuri originale de pachete sau in varianta individuala!