Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

 

Totul despre ciocolata

Ciocolata este un produs alimentar care se obtine dintr-un amestec de zahar, cacao, uneori lapte si arome specifice. Ciocolata se serveste in general sub forma de tableta, batoane, inghetata, praline sau ornamente si alte produse de cofetarie. 

Ciocolata neagra denumita si ciocolata amaruie, este un amestec din unt si cacao cu zahar. Ea contine cel putin 35% cacao si proportia depinde de fabricant. Necesarul de zahar depinde de amareala varietatii de cacao folosita. 

Ciocolata cu lapte contine conform reglementarilor impuse cel putin 25% substanta de cacao uscata si 12% susbtanta solida de lapte. Prima ciocolata cu lapte este lansata de elvetieni. 

Ciocolata alba este o ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si arome. Nu contine cacao pudra sau alte produse din cacao si de aceea are o culoare apropiata de alb.

Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma cad cultura arborelui de cacao era pracicata in Africa de Sud. 

Locuitorii Spaniei au inceput treptat sa aprecieze miraculosul preparat care a fost servit cu precadere de aristocratie. Ei nu au dezvaluit europei secretul acestui preparat timp de un secol. 

Locul provilegiat al ciocolatei in civilizatiile moderne se datoreaza aromei sale inimitabile dar si unei aure magice care s-a transmis in timp. 

Fructele de cacao erau utilizate ca moneda de schimb si pulpa fructului se folosea pentru prepararea unei bauturi. Ciocolata era recunoscuta inca de atunci pentru eliminarea oboselii si pentru gustul placut. 

Cultura populara romantica a atribuit ciocolatei proprietati afrodisiace puternice. De asemenea componeta de natura zaharoasa stimuleaza hipotalamusul, inducand senzatii placute cu efect in nivelul serotoninei. 

 

In lunile septembrie si octombrie 2019, Colin Daily organizeaza vizite pentru grupuri de copii la sediul firmei din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6, Bucuresti. Detalii pentru programare si conditii la telefon nr. 0213363360

Incepand cu data de 1 august 2018,produsele disponibile pe site le gasiti si la eMAG in structuri originale de pachete sau in varianta individuala!