Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Curiozitati despre ciocolata

Indiferent ca ciocolata este cu lapte, cu alune sau cu crema de caramel, alba sau neagra, toti avem cate un sortiment preferat de ciocolata pe care il vom savura la maxim de fiecare data cand ni se face pofta de ceva dulce. Fiind niciun fel de exagerare, ciocolata este o bucata rupta din rai de care nu a puteti satura odata ce ati simtiti gustul.

Este un strop de fericire la pachet pe care daca e dupa noi l-am manca in permanenta. 

Haideti sa aflam si cateva lucruri interesante despre desertul care ne rasfata papilele gustative. 

Denumirea stiintifica a arborelui de cacao este Theobroma Cacao. Provine din greaca si inseamna mancare petru zei. 

Aztecii utilizau boabele de cacao drept moneda. De exemplu, un curcan, costa 100 de boabe in timp ce un dovleac costa doar 4 boabe. 

De cand a fost descoperita si pana in secolul XIX cacaua era servita drept bautura. 

Ciocolata este considerata afrodisiac si chiar daca nu sunt dovezi stiintifice in sesnul acesta cicolata stimuleaza centrii pentru placere si asta poate sa duca la romantism. 

Chiar daca e mai rar intalnita este si un al patrulea sortiment de ciocolata care se adauga la cea cu lapte, alba si neagra si anume ciocolata blonda. 

Ciocolata amaruie a devenit mai populara de cativa ani incoace dar cel mai celebru sortiment este in mod sigur cel cu lapte. Cu toate acestea ciocolata cu lapte nu este foarte veche. 

In ciuda faptului ca este un aliment dulce, bogat in zahar, ciocolata este un aliment benefic pentru organism. Ea contine flavonide, substante care imbunatatesc sanatatea inimii si care ajuta la prevenirea cancerului. 

 

In lunile septembrie si octombrie 2019, Colin Daily organizeaza vizite pentru grupuri de copii la sediul firmei din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6, Bucuresti. Detalii pentru programare si conditii la telefon nr. 0213363360

Incepand cu data de 1 august 2018,produsele disponibile pe site le gasiti si la eMAG in structuri originale de pachete sau in varianta individuala!