Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Atat zaharul brun cat si zaharul alb se fac din trestie de zahar. Zaharul brun contine melasa si apa si are si o valoare calorica mai mica decat zaharul alv. Unii oameni considra ca zaharul brun e mai sanatos decat cel alb, dar acest lucru nu este de fiecare data adevarat si ambele sunt la fe de periculoase atunci cand se consuma in cantitati mari.

Zaharul contine si zaharoza care provine din trestia de zahara ori din sfecla de zahar. Zaharul brun este zaharul care nu a fost rafinat pe deplin si este o forma bruta a zaharului alb. Zaharul vrun e in general produs adaugand melasa.

Cristalele din zahar alb sunt facute din sfecla de zahar ori din trestie. Acesta va fi rafinat prin imersie in sirop concentrat. Cristalele se vor separa apoi cu lichid si se vor dizolva in apa. Culoarea va fi eliminata folosind un carbune activ granulat sau o rasina schimbatoare de ioni, si amestecul va fi fiert si aoi racit, separat prin centrifuga si uscat cu aer cald. Prin comparatie cu zaharul alb cel brun are si un gust putin mai putin dulce sau mai bogat. De asemenea va avea i o textura umeda sau o structura alomerata diferita de cea uscata si granulata pe care o are el alb. Chiar daca multe persoane cred ca zaharul vrun e o optiune mai sanatoasa decat cel alb adevarul e ca au valori nutritive diferite. Zaharul alb are 99 de procente zaharoza pura pe cand cel brun are 97 d eprocente. Melasa din zaharul vrun contine mai multe minerale ce includ potasiu, calciu, magneziu sau fier insa pentru ca ele sunt prezente in cantitati mici nu vor aduce un foarte mare beneficiu sanatatii.

Atat zaharul brun cat si zaharul alb sunt foarte des utilizate pentru preparate culinare dar si sub forma de indulcitori pentru cafea, alte bauturi sau ceai. Zaharul se poate folosi si in patiserie pentru a da un gust mai bogat insa umezeala sa poate sa ii afecteze aspectul. Zaharul brun se poate utiliza si pentru a face sosuri insa nu este un subsitut bun in retete de sos unde este nevoie de zahar alb pentru ca are un gust usor diferit si este mai putin dulce.

 

 

Din data de 10 iulie 2017, SCM Colin Daily vinde si catre persoane fizice la punctul de lucru din strada Valea Lunga nr.30, Sector 6, Bucuresti!