Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Esenta de rom pentru prajituri si diverse creme

Romul este o bautura ce se obtine din fermentarea trestiei de zahar.  Din compozitia rezultata, amestecata cu zahar se obtine melasa, o pasta asemanatoare cu mierea de munte, dar inchisa la culoare. Din melasa se obtine romul industrial folosit si pentru obtinerea esentelor de rom.

Cititi si despre Conservant.

Utilizare esenta de rom:

Pentru mai multe informatii cititi si despre prajitura cu nuci si rom, prajituri cu esenta de rom si cum se obtine romul.


Esenta de rom se poate folosi in diverse prajituri si creme, iar pentru astazi noi v-am pregatiti o reteta delicioasa cu care puteti impresiona oricand musafirii, si anume briose de ciocolata.

Ingredientele necesare: 350 grame faina, 4 oua, 150 grame unt, 150 grame zahar, 150 ml lapte, 100g ciocolata amaruie, 4 linguri cacao, 1 plic praf de copt, esenta de rom, 1 praf de sare.

Pentru inceput se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul. Dupa ce zaharul se topeste se adauga ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Se adauga pe rand urmatoarele ingrediente: lapte, faina, esenta de rom, sarea, praful de copt si cacao. Se mixeaza bine ingredientele pana cand amestecul devine omogen si la sfarsit se adauga ciocolata amaruie rupta in bucatele mici. Pentru ornare se pastreaza ciocolata.

Se ung formele pentru briose cu putin ulei si se toarna amestecul astfel incat formele sa fie umplute cam doua treimi. Nu umpleti formele complet pentru ca odata ajunse in cuptor compozitia se poate revarsa. Peste compozitie se presara bucatele mici de ciocolata.

Formele se aseaza in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu.

Dupa ce briosele s-au copt se lasa la racit si se scot din forme.