Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Esente alimentare

Esentele alimentare sunt destinate insiroparii produselor de cofetarie si altor produse cu prelucrare la rece. Inainte de a ajunge pe piata esentele alimentare sunt testate in cele mai diverse aplicati de cofetarie si patiserie impunandu-se prin calitate, pret sau doza de utilizare.

Cititi mai multe despre esente de rom.

Despre esente alimentare


Aroma este un ansamblu de senzatii gustative si olfactive generate de anumite substante pure sau in amestec din alimente in timpul consumarii acestora. Substantele care induc senzatii olfactive sunt denumite substante de aroma. Acestea au structuri chimice bine definite.

Aceste substante nu trebuie confundate cu compusii organici cu caracter aromatic ce au proprietati ale compusului chimic similare benzenului. Aromantii sunt produse sau preparate care se adauga in alimente cu scopul de a le da o anumita aroma sau de a o modifica, respectv intensifica pe cea deja existenta. Aroma alimentelor este rezultatul actiunii simultane a celor trei grupe de substante:

Substante de gust, care actioneaza asupra receptorilor gustativi.

Substantele de aroma, ce actioneaza asupra receptorilor olfactivi din cavitatea nazala.

Componente de textura care genereaza senzatii specifice in timpul masticatiei.

Esentele nu se clasifica in tipare stricte. Acestea se diferentiaza prin calitate si profil aromatic, persistenta, intensitate, efecte corelate combinate cu gustul alimentului.