Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Gelatina alimentara

Gelatina alimentara este un produs ce rezulta din hidroliza partiala a colagenului, proteina extrasa din animale, mai exact din piele, oase, cartilaje, ligamente etc. Gelatina se poate obtine de la orice animal, producandu-se in general din vita sau porc.

Vizitati si pagina Esente.

Gelatina alimentara - proprietati

Gelatina este utilizata ca substanta de ingrosare formand geluri puternice. Este o substanta de ingrosare necarbohidrata (poliglucid) folosita in industria alimentara. Comparativ cu majoritatea gelifiantilor poliglucidici, formarea gelului nu necesita prezenta unor reactivi precum glucidele, sarurile sau mineralele cum ar fi calciul si nu depinde de aciditate.

Cititi mai multe despre gelatina si efectele terapeutice, cum se utilizeaza gelatina si ce este gelatina.

Gelatina este insolubila in apa rece dar solubila in apa fierbinte. Atunci cand sunt puse in apa granulele de gelatina se umfla absorbind de 5-10 ori greutatea lor. La temperaturi de peste 40 de grade are loc dizolvarea granulelor umflate si se formeaza o solutie care devine gel in urma racirii. Gradul de solubilitate este afectat de factori precum temperatura, concentratia si marimea particulelor.

Gelatina este solubila in alcool si in majoritatea solventilor organici.

Rigiditatea gelurilor de gelatina creste cu timpul pana cand acesta atinge un echilibru, aproximativ dupa 18 ore de maturizare.

 

Gelatinele sunt gradate si marcate in functie de rezistenta gelului, determinata in concordanta cu metodologia si standardele internationale. In prezet gelatina este considerata ingredient si trebuie listata dupa nume.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile gelatina proprietati si beneficii, gelatina si sanatatea si retete cu gelatina.

Gelatina este un produs natural care are beneficii pentru organism. Poate sa fie utilizata si pentru stimularea cresterii parului, vindecarea ranilor, reducerea durerilor articulare, imbunatatirea digestiei, cresterea masei musculare, intarirea retelelor intracelulare, detoxifiere, stimularea sistemului imunitar, tratarea insomniei si reglarea greutatii corpului.

Gelatina este un element unic inclus in diete dar despre care nu stim mare lucru din punct de vedere medical. Gelatina este preparata din colagen. O substanta care se extrage din produse de origine animala. Este incolora si transparenta. Desi nu are o carte de vizita foarte atractiva gelatina impresioneaza prin beneficiile pe care le aduce sanatatii si prin multi functionalitate. O utilizam pentru inchegat jeleuri, iaurt, bezele sau alte sosuri si pentru deserturi populare. In aplicatii non alimentare gelatina se include chiar si in produse farmaceutice sau in produse cosmetice. Poate fi gasita in magazine sub forma de pulbere, granule sau foi pentru uz casnic. Cei care doresc sa beneficieze de proprietatile gelatinei pot sa ia in plus si suplimente de la farmaciile naturiste.

Din punct de vedere nutritional gelatina este un amestec de peptide si proteine ceea ce o face o foarte buna sursa de aminoacizi esentiali, importanti in toate procesele din organism. Gelatina contine fosfor, cupru si seleniu.

Anumite studii au aratat ca gelatina este un elemnt foarte important care sporeste productia de hormoni de crestere si stimuleaza metabolismul prin aminoacizii pe care ii contine. Combinatia de proteine si fibre din gelatina ne da senzatia de satietate si inhiba apetitul si acest lucru il face sa fie un aliment util pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau sa aiba o greutate buna.

 

Seleniul, cuprul si proteinele ce se gasesc in cantitati optime in gelatina ajuta la cresterea densitatii minerale osoase si la protejarea impotriva osteoporozei. Aminoacizii reduc inflamatiile si durerile. In plus gelatina contribuie si la dezvoltarea tesutului cartilaginos care are rolul de a intari oasele si articulatiile.