Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Gelifiant alimentar pentru dulceata si jeleuri

Gelifiantul se utilizeaza la prepararea dulceturilor, gemurilor si jeleurilor cu mai putine calorii.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Gelatina.

Gelifiant – utilizare


Cu ajutorul gelifiantului se obtin dulceturi si gemuri cu gust intens de fructe, fara zahar, timpul de pregatire fiind mai scurt decat prin metoda traditionala.

Lipsa zaharului face ca acest produs sa se adreseze si celor care isi controleza cu atentie alimentatia. Fructoza este substanta dulce extrasa din nectar, din fructe dulci sau din miere si are o putere de indulcire mai mare decat zaharoza (zaharul utilizat in mod normal in alimentatie). Fructoza se poate utiliza in gospodarie pentru indulcirea bauturilor (cafea, ceai), prepararea compoturilor si gemurilor, sau indulcirea fructelor proaspete avand un efect conservant mai mare.

Gelifiantul ajuta fructele sa isi pastreze culoarea, forma, gustul si vitaminele fiind o varianta moderna de conservare a jeleurilor, gemurilor si dulceturilor.

Cu gelifiant preparati usor cele mai gustoase dulceturi pentru familia dumneavoastra. Dulceata este gata in doar 5 minute si fructele isi pastreaza vitaminele, aroma si forma. In plus puteti alege cantitatea de zahar pe care sa o puneti in dulceturi fara sa tineti cont de retete care implicau cantitati uriase de zahar.

Si cum abundenta fructelor de vara ne ispiteste sa pregatim dulceturi si gemuri in propria bucatarie este indicat sa ne gandim cum sa le facem cat mai sanatoase. Vara este un sezon bogat in fructe ce pot fi transformate in deserturi delicioase: spuma de fructe, gemuri, bauturi racoritoare, compoturi, etc. 

Pentru ca gemul si dulceata sa fie cat mai sanatoase indicat ar fi sa folosim cat mai putin zahar si atunci se recomanda utilizarea gelifiantului.