Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Ornament de tort

Un tort este intotdeauna o alegere de succes la o masa festiva.  De aceea pe langa compozitie, blat si creme, tortul trebuie sa aiba si un aspect deosebit. De cele mai multe ori activitatea de decorare poate fi mai complicata decat prepararea tortului iar noi va oferim o solutie simpla: ornament de tort.

Cititi si despre ornament asortat.

Ornament de tort – utilizare


Va oferim o reteta usoara pentru un tort special in care puteti utiliza ornament de tort. Dupa cum vedeti, noi nu va punem la dispozitie doar ingredientele ci si ideile. Ornamentul nostru de tort poate fi oricand utilizat pe un tort ombre cu zmeura.

Cititi mai multe despre ornamente de tort, tort rapid si ornament pentru torturi cu crema.

Ingrediente:

Pentru blat: 225g margarina, 250 g zahar, 1 lingura esenta de vanilie, 4 oua, 250g faina cu agent de crestere.

Pentru glazura: 200g margarina, 400g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 100g zmeura congelata.

Pentru decor: 125 g zmeura proapsata, ornament pentru tort Colin Daily.

Pregatiti 2 tavi de copt de 20 cm, ungeti cu margarina si tapetati cu faina. Cuptorul trebuie preincalzit la 180g Celsius.

Bateti impreuna zaharul si margarina pana cand capata o textura cremoasa. Adaugati esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cerneti faina in amestec si mixati pana la omogenizare.

Compozitia se imparte in doua tavi si se coace in cuptorul preincalzit timp de 35-40de minute pana cand devine aurie. Lasati apoi sa se raceasca.

Indepartati partea superioara a blaturilor utilizand un cutit ascutit. Intindeti gem pe unul din blaturi si apoi adaugati celalalt blat.

Pregatiti glazura mixand bine margarina cu zaharul pudra si vanilia pana cand capata o textura aerata.  Acoperiti partea de deasupra a tortului si partea superioara a lateralei.

 Impartiti glazura in trei boluri si adaugati piure de zmeura in fiecare in asa fel incat sa obtineti trei nunate diferite.

Treceti paleta sau cutitul peste laterala pentru a se intrepatrunde culorile si pentru a crea efectul ombre dorit.

Decorati cu zmeura proaspata si ornament de tort si serviti.

Un tort este tot timpul un desert apreciat dar conteaza nu doar gustul ci si aspectul. Indiferent de ocazie in loc sa dati comanda la cofetarie puteti incerca sa il preparati si sa il ornati acasa si rezultatul va fi mai apreciat datorita notei personale.

Atunci cand puneti glazura pe prajituri ultimul lucru pe care vi-l doriti este sa  vedeti cum se prelinge pe tot platoul si pentru a evita o glazura care sa pluteasca puneti pe marginea tavii hartie cerata. Dupa ce puneti glazura puteti lua hartiile si veti avea un platou curat. In cazul in care glazura este prea tare pentru a putea fi intinsa puneti putin lapte in ea pentru a ii reduce consistenta.

Atunci cand ornati un tort pentru o ocazie speciala puteti sa apelati si la coloranti alimentari. Utilizati o scobitoare pentru a descrie formele dorite.

In cazul in care este nevoie de o cantitate mare de glazura colorata atunci puteti sa puneti crema de vanilie in mai multe boluri si pe fiecare dintre ele puteti adauga pasta de culori diferite.

Pentru a se obtine mici floricele puteti folosi pasta de zahar sau instrumente speciale pentru creme. Puteti utiliza si sabloane pentru a desena din glazura diverse forme. Astfel de insturmente se pot gasi in supermarketuri si in cofetarii. Bombonelele colorate, ornamentele pentru tort sau ciocolata rasa pot sa dea o nota aparte tortului.

Dupa ce tortul este preparat si ornat poate fi pus in forme de copt cu modele haioase. Acestea se gasesc in supermarketuri in marimi de tort dar si pentru prajiturele si briose.

 

Torturile fabuloase pregatite de profesionisti va incanta privirea tocmai prin decor. Atat de delicate si de frumos modelate, decoratiunile pentru tort de cele mai multe ori ne dau batai de cap. Chiar daca ideile nu va lipsesc atunci cand vine vorba despre modele, tehnica si indemanarea fac ca de multe ori sa renuntati la retetele care v-au furat inima. Acest lucru nu inseamna ca nu puteti sa schimbati aspectul pentru un tort pentru a le face surprize celor dragi. Aveti nevoie de idei simple care sa va ajute sa decorati tortul in mod inedit fara efort.